BDA | PCI Employee Center Baton Rouge, LA (2017-18)

PCI Employee Center
Baton Rouge, LA (2017-18)

Serving as a pedestrian connector between two office buildings in the Master Plan for the PCI National Headquarters Complex, The PCI Employee Center includes a 367-car garage, fitness facility and café.  The unique application of precast concrete construction provides for the repetition of 26 identical pie-shaped double tees precast concrete structure that accentuate the curvature of new Pecue Lane.  Custom-designed, curved precast concrete panels with random horizontal penetrations provide a sense of motion and allow for natural ventilation throughout the structure.  Stair towers of vertically-oriented metal panels and glass curtain wall are designed with maximum visibility for security and feature a visually “floating” stair system.